Over Klima-Check

Klima-Check is in 2007 opgericht door Marcel Hermans en momenteel werk ik nog grotendeels zelfstandig. 

Als zelfstandig ondernemer ben ik direct aanspreekbaar en kan ik snel handelen en ben dan ook altijd direct betrokken de opdrachten en vragen.
Zo nodig ik wel extra partijen in om te ondersteunen. Ik blijf dan echter het directe aanspreekpunt en ook verantwoordelijk voor het resultaat. 

Ik heb inmiddels ruim 40 jaar ervaring in het technische beheer van utiliteitgebouwen en inmiddels 15 jaar in het afgeven van energielabels. Daardoor weet ik welke vragen er spelen bij het beheer hiervan en kent ik de belangen van zowel de eigenaar, beheerder als die van de huurder.  

Mijn loopbaan is kort samengevat gelopen als onderstaand genoemd.: 

Na mijn HTS-opleiding tot scheepswerktuigkundige besloot ik om niet de grote vaart op te gaan. maar ben ik begonnen als monteur bij GTI Klimaatkontrakt (Nu Suez) Ik  ben daar 10 jaar later als projectleider weggegaan. Na deze uitvoerende functie heb ik me bij DTZ Zadelhoff (Nu Cushman&Wakefield) verdiept in de beleidsmatige kanten van gebouwbeheer. Ruim 15 jaar heb ik daar met veel plezier als technisch gebouwbeheerder gewerkt. 

Sinds 2007 werk ik als zelfstandig ondernemer vanuit mijn bedrijf Klima-Check en ben momenteel gespecialiseerd in het afgeven van energielabels en verbeteringsadviezen voor bestaande utiliteitgebouwen. Gezien mijn installatietechnische achtergrond kan ik goed uit de voeten met de beoordeling van de installaties die veelal een belangrijk aspect zijn bij de bepaling van de energielabels. 

Hiervoor ben ik  bij EPG Certificering gecertificeerd voor het afgeven van energielabels voor utiliteitsgebouwen bestaande bouw, en heb inmiddels ruim 1200 energielabels uitgebracht voor kantoren, enkele winkels en winkelcentra. Voor diverse van die gebouwen heb ik ook een compact verbeteringsadvies opgesteld. 

 

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Bekijk onze andere pagina's

Regelgeving energielabels
Een energielabel is sinds 2008 wettelijk verplicht bij de verhuur of verkoop van woningen en utiliteitsgebouwen

Labelverbetering/ maatwerkonderzoeken 

Het energielabel en de bijbehorende gebouwgegevens vormen  tevens de basis voor een maatwerkadvies voor energiebesparing.

C-label verplichting
De overheid heeft voor kantoren de verplichting wettelijk aangebracht dat kantoorgebouwen alleen nog als kantoor in gebruik mogen zijn als die minimaal een C-label hebben.

Uitleg opzet  energiecertificaat
Per 1 januari 2021 is voor de afgifte van energielabels een nieuwe berekeningsmethodiek ingevoerd gebaseerd op de NTA 8800.

Onze aanpak
Om een label op te stellen moeten wij altijd ter plaatse een opname van de thermische schil en de installaties doen.

Prijsopbouw

Om een energielabel op te stellen hebben wij geen standaardprijzen beschikbaar. 

Onze certificering (bevoegdheid)

Klima-Check mag energielabels afgeven voor utiliteitsgebouwen voor alleen bestaande gebouwen wat enige toelichting vergt.