Onze certificering

Klima-Check mag energielabels afgeven voor utiliteitsgebouwen voor alleen bestaande gebouwen wat enige toelichting vergt.
 

Het energielabelsysteem kent namelijk diverse kwaliteitsborgingen waarin voor de diverse deelgebieden van de energielabelsystematiek aparte regels zijn opgesteld.

Dat betreft 

  • bestaande  woningen
  • nieuwe woningen of geheel gerenoveerde woningen
  • bestaande Utiliteitsgebouwen
  • Nieuwe Utiliteitsgebouwen of geheel gerenoveerde utiliteitsgebouwen
  • Maatwerkadviezen conform de formele methode (nog in ontwikkeling)



De bovenstaande onderdelen zijn apart gecertificeerd wat betekent dat hiervoor een externe partij (in ons geval EPG Certificering) 5% van de afgegeven energielabels komt controleren (waarvan de helft in het veld) en ook het kwaliteitssysteem van Klima-Check jaarlijks beoordeeld (inclusief de uitgevoerde interne kwaliteitscontroles).
 Een en ander is beschreven in de BRL 9500 U en het is behoorlijk kostbaar om te voldoen aan alle eisen die gesteld zijn en alle audits die uitgevoerd moeten worden . Indien u meer wilt lezen over certificering kunt u via deze link https://installq.nl/energieprestatie-advisering

Klima-Check heeft zich dan ook alleen laten certificeren voor het deel  energielabels bestaande bouw utiliteitsgebouwen.
Afhankelijk van de opzet van de nieuwe maatwerksystematiek overweegt Klima-Check zich daar ook voor te laten certificeren indien dat noodzakelijk en wenselijk is.

Ons certificaat van bevoegdheid om energielabels op te stellen kunt u vinden op onze website via deze link.: Certificaat van bevoegdheid.

Bekijk hier onze andere pagina's

Regelgeving energielabels
Een energielabel is sinds 2008 wettelijk verplicht bij de verhuur of verkoop van woningen en utiliteitsgebouwen

Labelverbetering/ maatwerkonderzoeken
Het energielabel en de bijbehorende gebouwgegevens vormen  tevens de basis voor een maatwerkadvies voor energiebesparing.

C-label verplichting
De overheid heeft voor kantoren de verplichting wettelijk aangebracht dat kantoorgebouwen alleen nog als kantoor in gebruik mogen zijn als die minimaal een C-label hebben.

Uitleg opzet  energiecertificaat
Per 1 januari 2021 is voor de afgifte van energielabels een nieuwe berekeningsmethodiek ingevoerd gebaseerd op de NTA 8800.

Onze aanpak

Om een label op te stellen moeten wij altijd ter plaatse een opname van de thermische schil en de installaties doen.

Prijsopbouw

Om een energielabel op te stellen hebben wij geen standaardprijzen beschikbaar.