Over Klima-check

Klima-Check is in 2007 opgericht door Marcel Hermans. In de bedrijfsnaam herkent u ook het specialisme: Klima-Check meet het binnenklimaat en energiebeheer in kantoorgebouwen. En adviseert vervolgens over verbeteringen.

Het resultaat: het binnenklimaat verbetert, de medewerkers worden productiever en het energiebeheer wordt duurzamer en goedkoper.

Klima-Check doet meer

Ook voor het bepalen van energielabels, advies over onderhoudszaken aan installaties en de beoordeling van offertes voor reparaties kunt u bij Klima-Check terecht.

Klima-Check biedt voordelen

Als zelfstandig ondernemer is Marcel Hermans direct aanspreekbaar.  Hij kan snel handelen, is betrokken bij zijn klanten en u kunt hem ook buiten kantoortijden bereiken. Omdat Marcel Hermans meestal alleen werkt weet U altijd met wie u te maken krijgt en u wordt niet geconfronteerd met  extra overheadkosten.
Zo nodig schakelt Klima-Check wel extra partijen in om te ondersteunen, Klima-Check blijft dan echter het directe aanspreekpunt en ook verantwoordelijk voor het resultaat.

Marcel Hermans van Klima-Check

Bij elkaar heb ik ruim 30 jaar ervaring in het onderhoud van kantoorgebouwen. Daardoor weet ik welke vragen er spelen bij het beheer hiervan en ken ik de belangen van zowel de eigenaar, beheerder als die van de huurder.  Door mijn brede kennis en flexibele werkwijze kan ik u uitstekend adviseren over alle aspecten van het binnenklimaat in kantoorgebouwen

Marcel Hermans over zijn loopbaan

Na mijn HTS-opleiding tot scheepswerktuigkundige besloot ik om niet de grote vaart op te gaan. Maar ben ik begonnen als monteur bij GTI Klimaatkontrakt en ben daar 10 jaar later als projectleider weggegaan. Na deze uitvoerende functie heb ik mij bij DTZ Zadelhoff verdiept in de beleidsmatige kanten van gebouwbeheer. Ruim 15 jaar heb ik daar met veel plezier als technisch gebouwbeheerder gewerkt.

Sinds 2007 werk ik als zelfstandig ondernemer vanuit mijn bedrijf Klima-Check aan klimaatproblemen in kantoorgebouwen. Mijn opdrachtgevers zijn eigenaren, beheerders of huurders van kantoorpanden, variërend van 500 tot 80.000 m2. Kenmerkend voor mijn aanpak zijn een grondige probleemanalyse, uitgebreide metingen, een duidelijk rapport en een onafhankelijke opstelling. Natuurlijk gebeurt dit met eigen meetapparatuur.

Ik heb al veel klimaatproblemen in kantoorgebouwen opgelost en ben daarnaast gespecialiseerd in het afgeven van energielabels en verbeteringsadviezen op energiegebied. Hiervoor ben ik  bij Dekra gecertificeerd voor het afgeven van energielabels voor utiliteitsgebouwen, en heb inmiddels ruim 200 energielabels uitgebracht voor kantoren, enkele winkels en winkelcentra. Voor diverse van die gebouwen heb ik ook een maatwerkadvies opgesteld.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem vrijblijvende contact op.